Asociaţia Sol Mentis

Asociaţia Sol Mentis

Programul de suport emotional prin lucru expresiv cu nisip - Sandwork

Status: Fundraising

Sandwork expresiv este o metoda transculturala de sprijin psihologic bazata pe imagini si cu caracter nonverbal. Scopul sau este de a ajuta copiii si adultii sa isi activeze un proces de autoreglare psihologica recurgand la propriul lor potential creativ.

[ Show more ]

1,060 RON

Sumă:

1

Galantomi:

11

Donații:

Vrei să fii fundraiser? Contactează Organizația

 

Cautand binele altora il gasim pe al nostru” - Platon

Ce este sandwork?

Sandwork expresiv este o metoda transculturala de sprijin psihologic bazata pe imagini si cu caracter nonverbal.

Scopul sau este de a ajuta copiii si adultii sa isi activeze un proces de autoreglare psihologica recurgand la propriul lor potential creativ.

Este conceputa pentru situatii de urgenta sau dezastre si pentru interventii in comunitati vulnerabile, dar poate fi folosita si pentru activarea potentialului creativ in conditii normale de viata.

A fost pusa in practica in mai multe tari din lume, gratie muncii voluntarilor sau facilitatorilor care sunt formati si asistati de psihoterapeuti.

Sandwork este o adaptare a Tehnicii Lumii a Margaretei Lowenfeld si a terapiei Sandplay a Dorei Kalff si este bazat pe fundamentele teoretice ale psihologiei analitice jungiene a lui C.G. Jung

Asociatia Sol Mentis sustine desfasurarea de proiecte Sandwork in Romania in Parteneriat cu International Association for Expressive Sandwork

Asociatia Sol Mentis, in parteneriat cu Eva Pattis - fondatoarea International Assoctiation for Expressive Sandwork, a facut posibila aparitia cartii Sandwork Expresiv - O abordare Jungiana, tradusa in limba romana, la Editura Herald.

Ce ofera Sandwork

Scopul programelor de asistenta emotionala prin Lucru expresiv cu nisip Sandwork este sa ajute copiii si tinerii sa isi activeze procesul de autoreglare psihica si de adaptare, recurgand la propriul lor potential creativ. Oferim copiilor si tinerilor un spatiu liber si protejat si o experienta pozitiva pe baza carora potentialul sufletesc de autoreglare se poate activa.

Mod de desfasurare

Copiilor li se ofera un spatiu liber si protejat pentru a crea o scena in interiorul unei ladite cu nisip, folosind o multitudine de jucarii in miniatura, reproducand tot ceea ce exista in lume Fiecare copil este asistat de un facilitator/voluntar care il acompaniaza in tacere pe toata durata jocului si a procesului (14-20 sesiuni). Sesiunile de sandwork  sunt saptamanale, si dureaza fiecare cate o ora

Beneficiari

Beneficiarii programelor de asistenta emotionala prin Lucru expresiv cu nisip Sandwork sunt copii si tineri din comunitati vulnerabile socio-economic. In toamna anului 2014, beneficiarii programului vor fi copii din medii defavorizate asistati social de Directia de Protectie a Copilului Sector 6, Bucuresti.

Rezultate: schimbari observate la copiii care au folosit Sandwork

Diminuarea nivelului de agresivitate si/sau anxietate. O mai buna relatie cu ei insisi: imaginea de sine mai buna, incredere in sine, creativitate, perseverenta. O mai buna relatie cu ceilalti: comunicare mai buna, empatie, exprimarea emotiilor, autoafirmare. Progrese la nivelul proceselor cognitive: atentie, concentrare, motivatie, capacitatea de invatare.

De ce sandwork

In situatii dificile, psihicul copiilor valorifica orice tip de ajutor, fie el cat de mic In Romania sunt aproximativ 60.000 de copii institutionalizati si aproximativ 100.000 aflati in situatii economice defavorabile (conform UNICEF) care nu beneficiaza de niciun suport psihologic Cu ajutorul unei metode de suport emotional, copilul are posibilitatea de a experimenta o lume interioara proprie, un loc in care el insusi poate decide si actiona si, in conditii potrivite, isi poate activa potentialul creativ si de autoreglare Metoda este usor de pus in practica cu ajutorul voluntarilor instruiti de traineri ai Asociatiei Internationale de Sandwork Expresiv (IAES)

Raportul proiectelor sandwork (noiembrie 2013-iunie 2014)

Cinci institutii partenere si patru proiecte sandwork desfasurate 40 de copii beneficiari 10 tineri beneficiari Doua cursuri formative si 30 de voluntari instruiti

Planificarea activitatilor Sandwork pentru a doua jumatate a anului 2014

Ne propunem sa organizam doua cursuri pentru formarea voluntarilor Ne propunem organizarea de doua noi proiecte Sandwork de care vor beneficia 40 de copii